A Kormány által a koronavírussal kapcsolatos 2020. március 11-én elrendelt veszélyhelyzetre való tekintettel, az Innovációs és Technológiai Minisztérium által megküldött intézkedési terv alapján a Dunaújvárosi Egyetem a mai nappal az alábbi intézkedéseket lépteti életbe, a hallgatók és munkatársaink érdekeinek maximális szem előtt tartása mellett:

 1. 2020. március 12-14. közötti időszakra rektori oktatási szünetet rendelünk el.
 2. 2020. március 16-20. közötti időszakra tavaszi szünetet rendelünk el. Kérjük a hallgatókat, hogy a tavaszi szünet ideje alatt ne utazzanak külföldre, lehetőség szerint lakhelyükön tartózkodjanak.
 3. Az 1-2. pontokban foglaltak szerint a hallgatók számára a mai naptól kezdődően az intézkedés visszavonásáig az intézményünk látogatása nem engedélyezett.
 4. A mai naptól kezdődően az intézkedés visszavonásáig a személyes tanulmányi ügyintézés és ügyfélfogadás szünetel, elektronikus eljárásrendet vezetünk be.
 5.   Hallgatóinkat, munkatársainkat és partnereinket külső és belső kommunikációs csatornáinkon keresztül tájékoztatjuk.
 6. 2020. március 23-tól visszavonásig – intézményünk sajátosságait figyelembevéve – távoktatásra állunk át.
 7. A rektori szünet, tavaszi szünet, valamint a távoktatási időszak alatt egyetemünk oktatói, kutatói, tanárai, munkatársai tekintetében a munkavégzés, valamint a projektmunkák, külső szakmai és egyéb megbízásokhoz kapcsolódó tevékenység továbbra is folyamatos.
 8.   A magyar hallgatóknak kollégiumi tartózkodási helyükről otthonukba távozniuk szükséges legkésőbb 2020. március 13-ig. Ha és amennyiben a magyar hallgatónak nincs hova mennie, rektori méltányossággal maradhat a kollégiumban (Diákjóléti Bizottság előzetes véleményét figyelembe véve).
 9.   A nemzetközi hallgatók kollégiumi tartózkodása a továbbiakban is megengedett.
 10. A kollégiumainkban nem engedélyezett a vendégfogadás, a látogatás valamennyi elszállásolt személy számára. 
 11. A Dunaújvárosi Egyetemen megtartandó rendezvények esetében, a veszélyhelyzetre való eljárásrendre hivatkozva minden eseményt határozatlan időre felfüggesztünk és elhalasztunk.

A Dunaújvárosi Egyetem menedzsmentje és operatív bizottsága folyamatosan nyomon követi a Kormányzat által létrehozott Operatív Törzs munkáját és tájékoztatóit.

A megfelelő szakorvosi háttér bevonásával intézményünk továbbra is minden szükséges higiéniai és egyéb óvintézkedést megtesz a vírussal járó kockázatok csökkentésének és elkerülésének érdekében!

A fenti rendelkezések 2020. március 12. napjától visszavonásig érvényesek.

Az intézkedések betartásában szíves közreműködésüket kérjük! 

Dunaújváros, 2020.03.12.

Dr. András István
rektor sk.

Némethné Nagy Gellai Szilvia
kancellár h. sk.

link-template-default-alt.php